ФУДБАЛЕРИ ЛАЛИНЦА И Г.МЕЂУРОВА СА ОПШТИНОМ ПАЛИЛУЛА У ХУМАНОЈ МИСИЈИ
28.08.2013

У оквиру активности подршке спортским клубовима и удружењима која успешно раде на територији Градске општине Палилула, председник ове општине, Бобан Џунић, са сарадницима обишао је спортски клуб "Младост" у Лалинцу и на локалном стадиону у Лалинцу присуствовао фудбалском мечу са клубом "Моравац" у Г.Међурову. Овај спортски догађај и обилазак клубова најављен је почетком августа месеца у Горњем Међурову, када је и отпочела активност општинског руководства на сагледавању услова у којима се одвија рад спортских организација и удружења, у сеоским насељима општине.

Председник општине Палилула Бобан Џунић је на почетку овог спортског сусрета фудбалских клубова уручио спортску опрему-фудбалске лопте, капитенима клубова "Моравац" у Г.Међурову и "Младост" у Лалинцу.

Спортски сусрет фудбалера ова два клуба, који раде на територије општине Палилула је велики догађај за становнике насеља и промоција спорта али и здравог начина живота, о чему се данас све више говори и истиче као приоритет у раду са омладином. Бављење спортом, по речима председника општине Бобана Џунића није резервисано само за врхунске спотисте. То треба да усвојимо као стил живота свих популација нађих грађана. Пројектима које остварује општина Палилула уз подршку Европске уније у оквиру програма суседске сарадње Бугарска–Србија, управо се афирмишу ови циљеви у нашем региону.

Посебно ми је драго, истакао је председник Џунић да су наши спортисти подржали хуманитарну акцију општине Палилула, "Помозимо нашој деци" и да ће својим ућешћем у спортским манифестацијама промовисати циљеве овог програма. (Д.В. ЕКОполис)